ראיתם פעם כוכב נופל?
-
ליל ה 12 באוגוסט (בין רביעי לחמישי) הוא הכי מוצלח גם מבחינת הירח שלא קיים וגם מבחינת כמות הכוכבים שנופלים.
אגב זה לא מטאורים אלא פסרואידים.
פה יש מפת אור:
https://www.deepskywatch.com/israel-astronomy-sites.html
אני הכי ממליץ על מכתש רמון. חויה שאין כדוגמתה. -
ליל ה 12 באוגוסט (בין רביעי לחמישי) הוא הכי מוצלח גם מבחינת הירח שלא קיים וגם מבחינת כמות הכוכבים שנופלים.
אגב זה לא מטאורים אלא פסרואידים.
פה יש מפת אור:
https://www.deepskywatch.com/israel-astronomy-sites.html
אני הכי ממליץ על מכתש רמון. חויה שאין כדוגמתה.@טיילן-קדוש
רק עדכון, לגבי מצפה רמון, נכון לאתמול נורא חיפשנו את הירח אך לא מצאנו אותו.
-
מטאורים זה תופעה של כוכבים נופלים שקוראת כמה פעמים בשנה (ההסבר לזה אין כאן המקום) וכל פעם נקראת על שם קבוצת הכוכבים שממנה נראים כיוצאים, ולכן אלו של עכשיו נקראים פרסיאידים.
כל מטר נמשך כמה לילות כשליל השיא הוא בין רביעי לחמישי, אם כי גם הלילות שלפני ואחרי טובים מאד לצפייה.
לגבי מקומות תצפית אפרט בהמשך.. -
מטאורים זה תופעה של כוכבים נופלים שקוראת כמה פעמים בשנה (ההסבר לזה אין כאן המקום) וכל פעם נקראת על שם קבוצת הכוכבים שממנה נראים כיוצאים, ולכן אלו של עכשיו נקראים פרסיאידים.
כל מטר נמשך כמה לילות כשליל השיא הוא בין רביעי לחמישי, אם כי גם הלילות שלפני ואחרי טובים מאד לצפייה.
לגבי מקומות תצפית אפרט בהמשך..@אבי-חשביה
לגבי מקומות תצפית אפרט בהמשך..אבל אל תביא רשימה של מצפות כוכבים זה כולם יודעים לחפש באינטרנט,
תביא מקומות במרכז נגישים, ולא מוכרים. (אתה יודע בשביל שזה לא יחזור על עצמו כל פוסט כמו הפוסט שלפניו,)
-
חניון לילה נחל דרגה זה מקום טוב לראות שם את המטאוריטים ?
-
חניון לילה נחל דרגה זה מקום טוב לראות שם את המטאוריטים ?
@Summer-vacation
יתכן שכן, אני לא ניסיתי, לפי הזיכרון כן יש שם חושך חזק,
רק עיקר הדבר שכדאי לחפש זה גם מקומות קצת עמוקים כך שההרים מסביב חוסמים את האור שמגיע מרחוק, וזה המעלה במכתש רמון שכולם כ"כ מדברים עליו. -
טוב,
אז נתחיל לפרט את המקומות רובם מנסיון אישי חלק ממה שאמרו לי
א. ליד ירושלים יש את מה שנקרא כביש נבי מוסא, נוסעים בכביש 1 לכיוון ים המלח קצת אחרי מצפה יריחו פונים דרומה לעבר כביש שמוביל למקום שנקרא נבי מוסא, ממשיכים בכביש 15 ק"מ עד שמגיעים לרחבה גדולה שם ניתן להתמקם ולצפות.
אפשר גם למצוא מקומות בדרך ולעצור בצד הכביש פחות מוצלח כי אור הרכבים מפריע.
ב. אמרו לי שיש ליד מעלה מכמש מקום טוב לראות לא מכיר בדיוק איפה, אדרבה מי שיודע שיכתוב.
ג. מצפה משואה מדרום לבית שמש גם מקום נחמד אם כי הרבה פחות חשוך ממקום א' (נבי מוסא)
ד. יש במדבר יהודה מדרום למעלה עמוס מקום שנקרא בשם רוג'ום אנקה, יש שם מבנה ישן של משטרה ירדנית היה שומם עד לפני שנתיים, לאחרונה התמקם אדם בשם דודו נית לתאם אתו הגעה ואז הוא יכבה את הפנסים וזה מקום מאד מוצלח.
ה. דרומה יותר יש מהכביש שמוביל מערד למצדה כל מיני מקומות שניתן להתרחק מהכביש ולראות, עדיף כמה שיותר רחוק מערד, אגב גם מהצד השני מכיוון ים המלח בחניון נחל צאלים אומרים שרואים טוב.
דרומה יותר יש הרבה מקומות רק אציין כמה מהמובחרים, חניון לילה מצפה המכתש הקטן, שבטה, ומבחר חניונים במכתש רמון (בארות, נקרות, ארדון רק לבעלי רכב גבוה וכו')
המקום הכי חשוך שניתן להגיע עם אוטו חניון לילה בורות לוץ, שנמצא ממערב למכתש רמון, מי שיש לו 4 על 4 יכול להמשיך משם לחניוני הלילה שמדרום למכתש רמון, כמו חניון הר עידו, הר עודד וכו'
בהצלחה וצפיה נעימה -
טוב,
א. ליד ירושלים יש את מה שנקרא כביש נבי מוסא, נוסעים בכביש 1 לכיוון ים המלח קצת אחרי מצפה יריחו פונים דרומה לעבר כביש שמוביל למקום שנקרא נבי מוסא, ממשיכים בכביש 15 ק"מ עד שמגיעים לרחבה גדולה שם ניתן להתמקם ולצפות.
ב. אמרו לי שיש ליד מעלה מכמש מקום טוב לראות לא מכיר בדיוק איפה, אדרבה מי שיודע שיכתוב.
ג. מצפה משואה מדרום לבית שמש גם מקום נחמד אם כי הרבה פחות חשוך ממקום א' (נבי מוסא)
ד. יש במדבר יהודה מדרום למעלה עמוס מקום שנקרא בשם רוג'ום אנקה, יש שם מבנה ישן של משטרה ירדנית היה שומם עד לפני שנתיים, לאחרונה התמקם אדם בשם דודו נית לתאם אתו הגעה ואז הוא יכבה את הפנסים וזה מקום מאד מוצלח.
ה. דרומה יותר יש מהכביש שמוביל מערד למצדה כל מיני מקומות שניתן להתרחק מהכביש ולראות, עדיף כמה שיותר רחוק מערד, אגב גם מהצד השני מכיוון ים המלח בחניון נחל צאלים אומרים שרואים טוב.
דרומה יותר יש הרבה מקומות רק אציין כמה מהמובחרים, חניון לילה מצפה המכתש הקטן, שבטה, ומבחר חניונים במכתש רמון (בארות, נקרות, ארדון רק לבעלי רכב גבוה וכו')
המקום הכי חשוך שניתן להגיע עם אוטו חניון לילה בורות לוץ, שנמצא ממערב למכתש רמון, מי שיש לו 4 על 4 יכול להמשיך משם לחניוני הלילה שמדרום למכתש רמון, כמו חניון הר עידו, הר עודד וכו'
בהצלחה וצפיה נעימהחניון לילה בורות לוץ,
הוא אמור להיות מפוצץ בימים כאילו פחות מומלץ.
-
העומס מלחיץ בקטע של של הפנסי מכוניות. זה ממש מפריע.
-
טוב,
בהצלחה וצפיה נעימה@אבי-חשביה איפה זה רוג'ום אנקה? גוגל מפות לא מכיר
-
מיקום וויז לרוג'ום אנקה https://www.waze.com/he/live-map/directions/רוגום-אנקה-rujum-anaka?to=place.w.23134523.231410767.441125&from=place.ChIJS_zBNNbXAhURy-FuRT5ib9k
אבל זה נראה דרך עפר, אתה יודע אם זה עביר לרכב נמוך? -
מישהו יכול לתת לי המלצה של מקום לא רחוק מידי מירושלים ובלי הגבלה על שעת כניסה ?
אשמח למענה בהקדם תודה. -
@אבי-חשביה רוג'ום אנקה צריך תיאום איתו להכנס, או פשוט להגיע ולחנות?
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות