עין לבן
-
עין לבן מי המעיין נובעים בתוך נקבה חצובה שנחצבה ע" כפריים מתקופת המקרא בסלע הקירטון הרך כדי להגביר את זרם השפיעה להשקיית עדריהם ובוסתן עצי הפרי , המים זורמים דרכה אל שתי בריכות אגירה , אחת רדודה ,השנייה גודלה 4*8 מ' ועומקה כ 160 ס"מ, הליכה כפופה בתוך הניקבה שאורכה כ – 10 מ' תוביל אל מקור הנביעה ותסתיים באולם קטן .
המעיין שוקם ע" רשות טבע וגנים והוא חלק מגן לאומי נחל רפאים , דרך כורכר שאורכה כ- 1.5 ק"מ שיוצאת מגן החיות התנכ"י בירושלים אל המעיין ונקראת " דרך נדב " ע"ש נדב אלעד , לוחם חטיבת הצנחנים שנפל בפעילות מבצעית בחברון . איך מגיעים ברכב ככה https://maps.app.goo.gl/j6bGnzK5qREy6hXZ7 ובאוטובוס הדרך שמוכרת לי היא להגיע לא משנה מאיפה לירושלים לתחנה מרכזית ואז לקחת רכבת לצומת אורה או קו 27 כמדומני שינם עוד קווים אחלה מעיין די קרוב לתנכי גם

-
אגב מישהו יודע מה זה שצריך מאה אחוז מונטין אני רוצה לכתוב משהו בצאט למישהו וזה מה שזה כותב
-
אגב מישהו יודע מה זה שצריך מאה אחוז מונטין אני רוצה לכתוב משהו בצאט למישהו וזה מה שזה כותב
-
עין מבוע ואדי קלט נחל פרת מעינות ונחלים הכי טובים שראיתי כמעט בדרום למעט עין גדי וכו הגעה בתחבורה ציבורית: מירושלים לוקחים קו 125 של אגד לישוב אלון, ומתחילים את המסלול בנחל פרת. מסיימים בעלמון, ומשם לוקחים קו 172 לפסגת זאב. משם ממשיכים בקו 8 לבנייני האומה בירושלים.עין מבוע הוא מעיין פועם (קארסטי) הנובע מתוך מערה אל ברכת בטון עגולה. עד מלחמת ששת הימים נשאבו מימיו והועברו עם מי עין אלפארה לירושלים, אך כיום הם אינם מספקים מים לירושלים. עין מבוע מזרים כיום את מימיו אל אמת מים עשויה בטון, הבנויה על תוואי אמה מימי הבית השני, שהוליכה מים מכאן לעיר העתיקה קיפרוס. שימו לב כי גובה המים בבריכה העגולה משתנה (פועם), על פי תנועה תת קרקעית של המים, הממלאים חדר פנימי עד שהוא מתמלא, ואז מתרוקנים בבת אחת לבריכה החיצונית.
הכי טובים שראיתי כמעט בדרום למעט עין גדי
ובעין גדי יש כמובן את המסלול המדהים של נחל ערוגות שאחרי כל שיטפון משתנה בו קצת תוואי המסלול, מה שאומר שאף פעם לא משעמם לחזור אליו !!
הגעה מת. מרכזית ירושלים קו 444 לאילת (בהזמנת מקום מראש) או קו 486 לנוה זוהר, ירידה בתחנה "שמורת עין גדי", ואז הליכה של 15-20 דק' בכביש סלול עד תחילת המסלול.
המסלול עצמו לוקח 3-4 שעות לפי הרט"ג עד למפל הנסתר שזה החלק הרטוב והעיקרי במסלול (אפשר להמשיך אח"כ לבריכות העליונות שלא תמיד מלאות במים ובקיץ זה ממש לא מומלץ).
במסלול יש שביל יבש ללא גישה למים (-סימון אדום) ושביל רטוב (-סימון כחול) שכולל הליכה במים עם הרבה פינות שכשוך נחמדות ומלא מלא מים, בסוף המסלול מגיעים למפל הנסתר ששם יש בריכה רצינית יותר שאפשר גם לשחות בה (או לקפוץ מגובה של כמה מטרים אם אתם לא מפחדים) - ואז חזור באותה דרך או בשביל היבש אם מיציתם את המים.
השמורה בתשלום והיא כוללת מפה מפורטת של הרט"ג. תהנו !!

-
@אליהו-הטיילן מכיוון שאני רואה שאתה לא מתעייף מלהוסיף מקומות הייתי ממליץ לך שני דברים :
א. תפתח שרשור לכל אזור (צפון, ירושלים וכו' ) כדי לייעל את המקומות שאתה מוסיף.
ב. בכל פוסט תעשה כותרת מודגשת עם שם המקום ומידע בסיסי, ובספויילר מידע מפורט ותמונות כדי להקל את חוויית הגלישה. -
יש את עין סוכות מקום יפה עם מגיעים ב10 בבוקר אתה לבד מאד עמוק ומטופח לנוסעים דרך הבקעה
-
יש את עין סוכות מקום יפה עם מגיעים ב10 בבוקר אתה לבד מאד עמוק ומטופח לנוסעים דרך הבקעה
-
@אליהו-הטיילן מכיוון שאני רואה שאתה לא מתעייף מלהוסיף מקומות הייתי ממליץ לך שני דברים :
א. תפתח שרשור לכל אזור (צפון, ירושלים וכו' ) כדי לייעל את המקומות שאתה מוסיף.
ב. בכל פוסט תעשה כותרת מודגשת עם שם המקום ומידע בסיסי, ובספויילר מידע מפורט ותמונות כדי להקל את חוויית הגלישה.א. תפתח שרשור לכל אזור (צפון, ירושלים וכו' ) כדי לייעל את המקומות שאתה מוסיף.
נראה לי כדאי לעשות שרשור נפרד לכל מעין (עם כל הפרטים), מה ה @administrators אומרים?
-
עין נקובא
מעיין מקסים הזורם אל בריכת אגירה קטנה ומוצלת, הממוקם בערוץ נחל סמוך לכפר עין נקובא שבהרי ירושלים.
איך מגיעים בתחבורה ציבורית: מתחנת הרכבת הקלה הר הרצל בירושלים או מהתחנה המרכזית, לוקחים קווי אוטובוס המגיעים ישירות לתוך הכפר עין נקובא (או עין ראפה הסמוך, כמו קו 186 או קווים דומים). יורדים בתחנה האחרונה בכפר, ומשם מרחק ההליכה ברגל אל פאתי הוואדי שבו נמצא המעיין הוא כ-10–15 דקות הליכה.
@אליהו-הטיילן זה עמוק? יש בכללי הרבה אנשים?
-
זה אמור להיות בריכה או מקווה
-
איפה זה עין עוזי
-
עין נקובא
מעיין מקסים הזורם אל בריכת אגירה קטנה ומוצלת, הממוקם בערוץ נחל סמוך לכפר עין נקובא שבהרי ירושלים.
איך מגיעים בתחבורה ציבורית: מתחנת הרכבת הקלה הר הרצל בירושלים או מהתחנה המרכזית, לוקחים קווי אוטובוס המגיעים ישירות לתוך הכפר עין נקובא (או עין ראפה הסמוך, כמו קו 186 או קווים דומים). יורדים בתחנה האחרונה בכפר, ומשם מרחק ההליכה ברגל אל פאתי הוואדי שבו נמצא המעיין הוא כ-10–15 דקות הליכה.
ישירות לתוך הכפר עין נקובא
זה כפר של ערבים וכל הזמן יש שם ערבים
המקום מלא בזבל (בגלל שיש ערבים) -
M MAX נעל נושא זה
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות