נחל פרת
-
יש שם גם בריכה שאפשר להגיע אליה עם קטנים ממש
(היו שם ילדים בני 3-4) נרלאי בבריכת יונתן הקטן
אבל שימו לב שהנחל מזוהם ורובו סגור למטיילים
מומלץ לברר ברט''ג לפני ההגעה -
יש שם גם בריכה שאפשר להגיע אליה עם קטנים ממש
(היו שם ילדים בני 3-4) נרלאי בבריכת יונתן הקטן
אבל שימו לב שהנחל מזוהם ורובו סגור למטיילים
מומלץ לברר ברט''ג לפני ההגעה@שבילי-ישראלי נדמה לי שיש שני מקומות, יש את המקום הרשמי של רט"ג ויש את הנחל ששם ב"ה עדיין אין רט"ג
-
נכון
יש כמה אפשרויות להגיע לנחל פרת בחינם
יש מתחת לנופי פרת (היישוב)
יש גם אפשרות להגיע דרך החווה של יחזקאל(מי שמכיר)
שמאלה מהכניסה למצפה יריחו
ירידה של בערך רבע שעה עד לכמה בריכות
אבל הערבים (הם גרים ממש שם) משאירים המוןןןןן לכלכוך
אבל מי שמגיע עם ילדים מומלץ יותר להגיע לשמורה
זה גם יותר מסודר,
ובהליכה של רבע שעה הוא כבר מגיע לבריכות ומקומות להיכנס
שגם ממש מתאימים לילדים. -
תלוי איזה ילדים, הילדים שלנו צ'יבצ'ערס...
-
לא זה חצי שעה הליכה בדקתי מוביט https://moovitapp.com/tripplan/i/69c2f31b-b840-34ab-9739-cb805c96a50f?t=1
-
לא חושב זה עליה תלולה ומפרכת בחזור וסיבובית לעאלה אני ירדתי מהרכב שלנו כמה מאות מטרים לפני המחסום של הכניסה ורצתי בתחרות הם היו בטוחות שאני בסכנה מהרכב הם נבהלו ושאלו אותי מה קרה והיתי נראה גמור
-
הנקיק, זה ירידה תלולה של רבע שעה מהתחנה ועליה חצי שעה, הליכה קלאסית.
-
נחל פרת מהמפגש עם נחל מכמש מזוהם בביוב והכניסה אליו אסורה (מלבד עין מבוע שנובע בבריכה מחוץ לנחל). לבריכות שבמעלה הנחל ניתן להיכנס. חלקו העליון והוזרם של הנחל הוא שמורה בתשלום (עין פרת) והכניסה אליו היא בכביש ארוך ותלול שיורד מהישוב עלמון (ענתות). יש גם שביל רגלי שעוקף את שער הכניסה לשמורה ומתחיל מעט לפני הכניסה לעלמון, אבל הסימון שלו בשטח לא כל כך ברור. ניתן לרדת גם מהישוב נופי פרת או מכפר אדומים לנחל לחלקו החינמי, אך אך זו ירידה ארוכה (ועליה ארוכה עוד יותר...) או להמשיך עד לנקודה בה הנחל חוצה את כביש 458 ומשם לתפוס טרמפ או שרכב יגיע לאסוף (אבל עם ילדים קטנים זו כבר הליכה ארוכה מידי ומסוכנת (יש כמה נקודות עם יתדות מעל תהום)). לחילופין ניתן להתחיל מנקודת החציה של הנחל את הכביש (יש מגרש חניה ושילוט) ולעלות במעלה הנחל כ- 20 -30 דקות עד לבריכה המכונה יונתן הקטן, אך גם הדרך אליה דורשת שימת עין על הקטנים ובנוסף הבריכה ברובה הגדול עמוקה (והמעבר מרדודים לעמוקים הוא מידי!)
-
טוב, אז ב"ה אנחנו כבר בבית, היה מאוד כיף, שבע נפשות כאשר הקטן בן 10 והגדולה בת כ 50.....
הילדים מאוד נהנו לילדים לא היה כ"כ קשה, לגברת כן.... אבל גם היא מאוד נהנתה, אז אני ממליץ לכל.
עכשיו אני מחכה להמלצה שלכם, (בשרשור נפרד, שהמנהל לא יאכל אותי
). -
איזה יופי
אולי לטובת הכלל,
תפרט איך נסעתם איפה ירדתם איך היה?
כמה זמן, דרגת קושי דרכי הגעה מפורטים
יישר כח -
איזה יופי
אולי לטובת הכלל,
כמה זמן, דרגת קושי דרכי הגעה מפורטים
יישר כחאיזה יופי
אולי לטובת הכלל,
דרכי הגעה מפורטים
יישר כחדרכי הגעה כתבתי כאן
כמה זמן, דרגת קושי
אז כמו שכתבתי היה מאוד כיף, הירידה ברגיל לוקחת כרבע שעה אבל לנו זה לקח חצי שעה, היה פאנן ונהנו, הגענו לנקיק, יש שם בגדול 3 נקודות מים, הראשונה הייתה נגישה ובדיוק יצאו משם כמה אנשים שהיו שם והשלתנו שם, מים גובה חצי מטר - מטר, ובגלל הילדים, היה מאוד נחמד. ישבנו שם כשעה וחצי שעתיים,קצת מלחמות מים וכו' בקיצור ממש נהנהו.
אחרי זה עלינו, ברגיל זה לוקח כחצי שעה, אבל גם כאן לקח כפול וזה היה שעה, אבל זה היה פאנן ונחמד, הגענו לתחנה בדיוק כשהאוטובוס הגיע.
אני חייב לציין שהיה לנו מזג אוויר מיוחד, הרבה רוח ולא היה רותח, מומלץ ואף חובה לבדוק את המזג אוויר לפני.
דרגת קושי, אז הילדים (ילד בן 10 ושני ילדות 12 ו כ 14) נהנו מאוד, לגברת (כ 50) היה קצת יותר קשה, אבל היא גם מאוד נהנתה.
סה"כ אפשר לקרוא לזה אתגרי חובבני (אולי צריך לפתוח קטגוריה חדשה
)
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות